torsdag 26 januari 2012

extreme chair makeover

på gårdagens distanspass blommade högerhälen upp nåt alldeles. jag som trodde jag var i hamn med nya löparskorna, men en månad funkade iaf smärtfritt med hälkappa. nu blir det sko-operation igen. flyttade min vilodag till idag istället och vilade den ömmande foten. så allt krut lades istället på det sedan 1,5-år uppskjutna byta-tyg-på-köksstolarna-projeket. mormor kom ner till gbg och vid 17 satte vi igång. vid kl 23 var vi klara! och så fint det blev! hurra!

gurra in action!



klara stolar!


så här gör man!

torsdag 19 januari 2012

run to india via göteborg

spring och supporta svalorna! utmana mig! utmana dig! anmäl till info@svalorna.org
pengarna går till deras grymma projekt för t ex Indiens ursprungsfolk och daliter (tidigare kallade kastlösa).

annars har jag under jul och början av januari haft en ganska tung period mentalt. beror nog mest på mörkret. har ändå lyckats få bra kontinuitet i träningen, kommit in i rutiner.
fotsulorna blev irriterade v.50 - troligen pga av alltför intensivt användande av lättviktsskor (som jag haft för att skydda hälarna) i kombination med arbetskängorna som är ganska hårda under (spiktramp!). i alla fall drog jag på mig nån plantar fascitiis-light på båda fötter, men höger var värst. men några erfarenheter rikare av de senaste 2 åren så startade jag behandling diorket efter jag brytit ihop. streching och tejpning först. sen mer innovativa metoder såsom brödkavelsmassage dagligen på jobbet (man bara lägger'n underskrivbordet vettu!) och intejpade pilotter på mina sandaler som jag nu använder konstant inomhus (barfota är nono!).
det har blivit mycket bättre och jag löper nästan symptomfritt 5 pass i veckan.
hjälpmedel

förresten, 5pass i veckan. för ett år sen sprang jag 15 minuter i veckan. perspektiv.

i lördags va jag på finfin träning i främmestad med en massa majoriska löpare. fantastiskt kul med lite stafett-feeling och jag krigade ända in i mål och lyckades ta Beach och Anna F på vägvalet till sista kontrollen. det va såå spännnande. jag bara kötta ut på stigen till höger när jag såg Lina vända uppåt och tänkte nu får jag springa järnet (man vill ju inte gärna spurta mot Lina om man kan undvika det ;) ). det höll då mitt vägval var fint och Lina strulade lite på sitt. anyway - såå kul att få lite tävlingsnerv igen!
mötte samma brudar i onsdags på sprintträning och fick pisk så nu äre utjämnat! tack för sparringen! här finnes vinnande vägvalen:

tisdag 3 januari 2012