måndag 25 juni 2012

SKROTA SPORTIDENT NU!

det är mitt budskap efter att ha läst Oskars scoop på kontrakurs.se:
http://www.kontrakurs.se/2012/06/25/dags-for-sverige-att-ga-over-till-emit/

orienteringsrörelsen står inte på något sätt utanför det patriarkala samhället men har i mitt tycke goda ambitioner every now and then att jobba för maktbalans. i den andan så ska sån här skit bara bort. direkt. accepteras inte. 


så jävla tramsigt...

söndag 17 juni 2012

4a på VENLA!

1laget - 4:a, 2laget - 35:a och 3laget - 172:a samt coachen!!! sövveränt!

en karta o beskrivning kanske kommer senare när glädjeruset lagt sig.

gps från min sträcka finnes här - men frågan är om ni ändå inte ska ta o kika på 4e sträckans avslutning istället - where the action is!

hitta MKT fin och talande bild på jukolas hemsida!
(foto Kimmo Hirvonen)
mer från sidan: silje fattar inte att hon sprungit ifrån helena och spurtar som det gällde liv o död, jag ser ut som en glad tomte med jätte-höft (linda i fickan... ej bildskönt...)

(foto: Dmitry Muraviev) 

onsdag 13 juni 2012

bananas i västvärlden

... ska jag tolka det som att ni -Chiquita- då, UTVÖVER att ni sprutar ner era arbetare och bananer med gift och sen försöker mörka det med en betydelselös fejk-miljö-märkning i form av en söt groda - också slänger 7/8 giftbananer och att jag som konsument i västvärlden ska tycka det är bra?

u chiquita people make me sick.

det här också:
Tidigare i år kom ett brev medföljande den veckovisa fruktkorgen på jobbet, meddelandet löd typ så här " vi ber om ursäkt att ni inte får några krav-bananer denna vecka då fartyget som fraktar krav-bananerna förlist. istället får ni vanliga bananer denna vecka". Min initiala reaktion var att jag blev helt ställd och undrade vad som hänt med det förlista fartyget och fartygspersonalen. Jag fick be vår receptionist att maila och fråga. För detta var ju inte information som uppenbarligen var nödvändig - som konsument i västvärlden antas jag inte bry mig om detta- jag får ju åtminstone äta vanliga bananer.

mer på ämnet:
För er som inte sett dem rekommenderar jag starkt dokumentären "Bananas" av Fredrik Gertten. http://www.bananasthemovie.com/

söndag 10 juni 2012

summa summarum

jaha det va det. vårsäsongen-12 till enda och inte mycket att ta med sig från den rent ol-mässigt. sjukdom i tid och otid samt en majmånad med för mycket fältjobb gjorde åter att kroppen inte återhämtade sig. kicken infann sig aldrig. det som va kul va tiomila-helgen då jag faktiskt njöt av att springa både fredagssprinten och framförallt stafetten. den sista silva league helgen va det mesta kul förutom själva orienteringen. sprang omkring med en kropp som bara inte ville och då gav huvet till slut upp oxå. var trött på allt veckan efter och tränade mycket begränsat.spenderade helgen i malmö och hämtade lite syre i skäralid.

ungern eller skåne?
sakta har motivationen kommit tillbaka. sprang blodomlopet för jobbet i måndags. 10 km asfalt i inte heeelt okuperade slottsskogen. kan tyckas dumt med den fysiska bakgrunden, och visst fick jag pina mig och sviter dagarna efter, men faktum är att det gav en enorm mental kick som jag börjat leva på igen. det va liksom gött att bara göra nåt annat där jag inte hade nån riktig förväntning mer än att jag skulle borra ner huvet och köra. fick stryk av en maraton-tant och en solviking men av alla med tjejer slugger-stil på asfalt var jag snabbast!

veckan fortsatte med sprint-dm i landvetter - ingen höjdare med blodomloppsbenen så jag orkade inte genomföra det riktigt bra men det va kul ändå. och EXTRA kul att kartan var ritad av Anne Magnusson Landehof (brudar som ritar karta är det tyvärr ont om).
sen blev det änna jukolaträning onsdags. terrängbeskrivningen löd "lättlöpt". nje. alla som löpt på gällingekartan vet att detta inte är sant. men visst bitvis hällar utför som gick riktigt snabbt blandat med knähögt blåbärsris. fick lite feeling oxå när jag direkt drog ifrån fältet och sen körde själv resten, tänkte att jag hade ett helt venla bakom mig och hanterade det lugnt och stabilt. bara en krok till 9an när jag började bli mör men det va å andra sidan svårt att gå rätt på där. anyway sprang jag hem en påse gott o blandat..inte illa för en onsdagskväll!
nu blire sommarträning. ska bli gött. hitta tillbaka till den fysiska formen och framförallt hinna ta det lugnt emellanåt. läsa böcker. läsa böcker is da shit! first up: K.Kielos "det enda könet" -caramba!!!
bilder från motala oxå, så vackert där.. jag vill ha  pil-skylten..