onsdag 27 februari 2013

turkiet o livet

här skulle det ju kommit upp massa göttiga bilder och kartor från turkietlägret. men jag glömde kamera o kartorna är just nu på annan ort. anyway... det va som vanligt -nuförtiden- kul att va med landslaget på läger. bra träningar och bra sällskap. morgonyogarutin (det är räddningar för en +30kropp!!) och intressanta diskussioner. terrängen varierade med från olika ställen men höjdpunkten var helt klart s k "teletubbie"-skogen som björd på helt ren mark, stora träd glest utplacerade mellan små höjder, branter och vackra bäckar med alldeles klart vatten. på första träningen här i 18C och sol fick jag ta en frivillig paus då Ulf hade hittat en vild sköldpadda precis vid vår kontroll. en alldeles underbar naturupplevelse. tittade in i djurets ögon och kände att det pågår så mycket i denna världen samtidigt som jag plockar skärmar. Ulf flyttade sköldpaddan ner till bäcken så ingen skulle springa på den. sprang också en stafetträning på denna karta där jag inför mig själv levererade i 20 min. hade helt fokus på min egen orientering och var offensiv. tar med mig dessa tjugo. förutom orienteringen startade vi upp nästa bussdansprojekt - "single ladies". vi har definitivt tagit oss vatten över huvudet men det är just det som är grejen. våga dansa trots stel kropp.

nu till det mindre roliga. veckan innan lägret hade jag sömnsvårigheter och dessa fortsatte tyvärr på plats. samtidigt kom en släng pms. detta i kombination med trötthet och troligen en liten nedkylning på onsdagseftermiddagens pass (som är en historia i sig: uppföljnings-ol i ett totalöversvämmat område, en timmas träskorientering där det dessutom luktade bajs.... ändå va det kul - men hade nog varit roligare torrt) fick mig sänkt onsdagkväll. vilade torsdag men på kvällen hade jag fått nåt skit på stämbanden. spenderade därför resten av lägret i hotellsängen och jobbandes på att inte föräta mig på buffémat. och då menar jag INTE att man inte ska äta när man är sjuk. utan bara att jag i vanliga fall äter jvligt mycket när jag tränar. och det inte är bekvämt att processa så mycket mat stillaliggandes.

väl hemma tillfrisknade jag i måndags och kände mig peppad att dra igång igen igår. positivt att det denna gång gick över relativt snabbt. noterbart är dock att jag innan jul blev sjuk på samma sätt: pms-sänkt-sjuk.
och att denna gång så sköts själva mensen upp tills efter halsen lagt sig. så ca 3min efter uppstigning igår låg jag i sängen; återigen i en nära-döden-mens-upplevelse. tänk att det kan göra så ont. det spelar liksom ingen roll va jag gör vid det tillfället. inget lindrar. mental träning om nåt (även om tankarna mest kretsar i "jag är hellre död än har så här ont"-området). annat intressant är hur lite man jämrar sig när man är ensam. det har liksom inget effekt. ingen tycker synd om en så man kan lika gärna va tyst. när det hela äntligen var över efter en timma som kändes som ett liv var jag helt slut. beslutade mig för att ställa in resten av dagens aktiveteter och dra hem till örebro. bli kramad på.

det efterföljande dygnet har bjudit en exponentiell ökning av livskvalitet: köpte k.kielos bok det enda könet som äntligen kommit ut på pocket och läste halva på tågresan hem. sååå bra. väl hemma blev jag kramad på och såg "min sanning" på svt med nina björk - som bjöd på självklara men ack så sällan uttalade sanningar. avslutade dagen med fantastiska tv-cirkeln. började denna dag med att i morgonstund dra upp till ånnaboda med pappsen och staka till bocksbosjön och tillbaka i strålande sol, nån plusgrad och mycket bra glid. makalöst vackert på mossarna och tyst i bergen (förutom när det kom ett "boom" från villingsbergs skjutfält - påminn mig nu igen - va är detta med vapen bra för????). årets bästa skiddag.

heaven on earth...
nu är det bara att däcka i soffan framför val di fiemme och ladda för morgondagens addisresa. livet!!

PS. jag tycker Lina Strands kommentar till nollningar är modig och högst relevant. Jag har varit med om liknande själv och tyvärr inte ingripit när andra utsatts för det, något som jag fortfarande skäms över. BRA att det numera är totalförbud på OLGYs. Då maktbalansen alltid är snedfördelad i en gymnasiehierarki kan inte en trea kan avgöra vad som är ok för en etta. OCH det finns mycket roligare och bättre sätt att skapa gemenskap i en grupp än att leka förnedringlekar. Föråldrat liksom...

måndag 11 februari 2013

boom!

....och där fick jag och Crilla spendera 29 maj med världens bästa träningssällskap:


fetast i år lär det bli.

har dessutom hunnit med tre fantastiska skidpass i kilsbergen i helgen och snart Turkiet-läger som känns såå peppat. känner liksom ett sug efter skogsdoft och skärmar i sänkor. livet och ticnet ler mot mig!!!!!!!

torsdag 7 februari 2013

#nattcuplångabanan...

...är ett projekt jag drog igång med lina strand... för att vi skulle bli lite tuffare =) vet inte riktigt ännu vad jag ska ta med mig efter de jag  hittills genomfört med något mediokra resultat:


  1. jonsered - hade jobbat 10 timmar på dagen och tog helt slut i elitserieterrängen, stapplade runt i 85 min 
  2. sisjön - fick mensvärk efter 1,5 km, stannade och andades, fortsatte men kortade av banan, blev ändå runt 75 min
  3. svarte mosse (ikväll) - kutade på i början, men tapapde helt kollen till 5an, fortsatte och läste in mig, osäker till 12an, kom helt fel riktning till 15e, tappade lite tempo och sugen, efter en liten tveksamhet till 18 så kom jag rätt till 19e men där fanns ingen skärm, en gubbe i klungan jag anförde blev irriterade och skrek "men är det INGEN som vet var vi är" (precis som att vi skulle gjort jobbet åt honom?) - då blev jag irriterad och sprang upp till högsta höjden igen, gick ner och fick samma punkt, utan reflex, uppenbarligen fanns där ingen (den satt fel tydligen) så jag sprang i mål. 85 min idag oxå. 
jaja det blir ju bra med tid i skogen =) och ibland gick det ju bra, och jag tappade bara nya lampan en gång, och lite tuffare blir man ju - SKAM DEN SOM GER SIG!!!!!