måndag 16 november 2015

Post-OL-galan

(foto: L.Börjes)
Istället för att gå sönder i slags post-gala-depression (vilket händer by default i mitt liv efter läger/events/projekt osv) så ska jag bara rida vidare på glädjevågen av att ha smällt av OL-galan 2015. För er som var där och funderar på "om vi la ner mycket tid?" så är svaret "ja".
Så här lyder storyn: Jag satt på OL-galan i Borås förra året och hade det förvisso väldigt trevligt men kände hur jag led av känslan att det inte var en "gala" utan en middag med prisutdelning (som det varit de senaste åren - ingen skugga skall falla på Borås). Dessutom hade landslagslaget planerat en 3000 m test tidigt dagen efter så det va inte så att folk var benägna att stanna uppe längre än nödvändigt. I mitt huvud började jag redan då fundera vad som kunde göras annorlunda för att det skulle bli en känsla av "fest" istället. När jag i samband med detta fick veta att galan skulle gå av stapeln i Göteborg året efter tog jag mitt storhetsvansinne och sa till Håkan "jag och Lina Strand tar det". Sen frågade jag Lina. 
Inte bara för att hennes behind the scenes-video på Borås-galan  var det närmaste "fest" vi kom utan för att hon är den goaste Göteborgaren jag känner och uppenbart helt orädd.
nåt slags dansmove detta? (foto: L.Börjes)
Över året har vi samlat material så gott vi kunnat, trots vår stora icke-närvaro i landslagssammanhang, och nu senaste månaderna skrivit texter, skrivit om dem, skrivit skämt, skrivit om dem, gjort koreografi, filmat, repat och redigerat utav bara tusan. Det var på slutet något av en stressvägg för min egen del men hela processen i sig har varit helt sjukt fantastisk. 
Här följer de mesta/bästa vi visade på galan: 


sing-a-long version - om du klarar?

Och om du som många andra också funderat över "Höru mej bae" så kan du nu andas ut - du missade inte skämtet, det var inte meningen att vara rolig, den var på allvar. Den är på största allvar.
Det fanns många som hjälpte till på vägen så dessa ska ha TACK och KRAM:
Kristin (feedback, film och pepp) 
Crilla (feedback och pepp)
pappa Bo (pepp och film)
mamma Annica (alltid pepp)
Jonas (pepp och film)
Linas mamma Ing-Marie (sömnad och pepp)
Linas pappa Claes-Göran (oslagbara gbg-skämt!)
Johan (material o pepp)
Helena R (pepp och film)
Angelica (stunts)
Håkan (pepp och som lät oss göra vår grej helt okollat)
Karro och Sara (DANS, salong långkalsong o pepp)
Sussie (dragspel och pepp!)
Albin (Urban och pepp!)
Per F (röstpålägg)
Mattias och Mårten (bild och -filmmaterial)
Jan K (bilder)
Calle (bild)
Lena (bild o självdistans o pepp)
Helena J (bilder o pepp)
Annika B (bilder o pepp)
Elisabeth (bilder o pepp)
Lina (bilder från galan ovan)
Tove (självdistans)
Oskar (oslagbara citat)
Gustav (porslinssäker urban-löpning)
Juicy (som ändå övade dans o pepp)
Andreas, Lovisa, #saikobitches och fredagsmysgänget (feedback o pepp)
Gymnasietjejen och arbetarna vid Masthuggskyrkan (film)
Djuren i Slottskogen
Wille, Mats, Lilian, Tommy, Kerstin (prisutdelare)
Scandics personal och främst Ulrika och Nicole som var oerhört tillmötesgående
Göteborg (du är bästa stan)

Och MARTIN AHLBERGER - som smooooth like a blueberry smooothie roddade tekniken på galan. Du smälte in i vårat team som om du varit med från början! När jag och Lina typ skakade av nervositet Martin ba "det är lugnt det fixar jag", och jag är ledsen om jag röt genom björndräkten om lamporna vid fönstret - jag var bara så nervös.

...men.... 
..allt detta hade varit inget utan min överfina vän och kollega som hanterar allvar och humor på ett befriande ärligt sätt, backar mig när jag behöver, avlastar mig när jag behöver, kramar mig när jag behöver och berättar när hon själv behöver backas/avlastas/kramas - allt svårt blir därför mycket enklare och nästan alltid väldigt roligt. Får du chansen att träffa/hänga med Lina Strand nån gång - Do It!
Goast i GBG!

(här finns Linas behind the scenes-bilder från i år och här hennes utomordentliga blogg)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar