torsdag 21 oktober 2010

hejdå stygnen!


Idag var jag hemma hos Lisa och fick mina stygn bortplockade professionellt med mattkniv! Allt gick bra (även om jag som vanligt var ynklig och rädd för proceduren) och det såg enligt den utbildade fint ut. På "hålet" utsida häl var det dock en liten glipa.. men det är ju ingen beautycontest hälen ska ägna sig åt i framtiden. Fick lite tejp på och sen vare klart!

Har varit sjuk sen operationen. Härligt förkyld med slemhosta. Så nu har jag fått två veckors (och det kan ju bli mer) mentalträning i att göra ingenting samtidigt som man mår ganska så skit! Anyway.. jag har väl klarat det bra vissa dagar och exempelvis idag inte alls utan varit kinkig som aldrig förr. Kontentan måste ändå vara att det kommer bli så enormt trevligt att en dag få träna igen. Inget regn-pass skall nånsin gnällas över igen! Så snart jag blir frisk ska det i alla fall få bli lite cykel - tack för det! Fram tills dess dricka ingefärsvatten och organisera i hemmet - aldrig har jag fått så många "måsten" projekt gjorda som nu - alla foton sitter i album och låtlistor skrivna und so weiter...
Firade stygn-grejen med lite vinyl-inköp - det får man ju - eller hur? =)

söndag 10 oktober 2010

knölen is gone!

När jag ändå raserar mentala väggar åt höger och vänster denna höst så tog tyckte jag det va lika bra att plocka ner sjukhusskräcken .. .när jag ändå höll på liksom.

Nej, kanske inte så, men i alla fall har jag haft ont på insidan av min häl sen i början på april i år.
Fick det i samband med Frankrikelägret. Antagligen använde jag Sarva-skorna för mycket i terrängen. Tänkte inte så mycket på det den veckan eftersom jag vilade en del men på den följande lyckosamma elitserie-helgen svullnade hälen upp efter löpning. Konstaterade en bit in på våren att det antagligen var en tryckskada - att slemsäcken fått sig en kyss och blivit jvligt irriterad. Hursomhelst så hjälpte inte sönderklippta skor, barfotavandring och voltaren. Kroppen svarade med att låta brosk växa ut ovanpå slemsäcken och så satt man där tillslut med en knöl som inte gjorde problemet med trånga skor bättre. Så nu i höst tog jag tag i det och bestämde mig för att få denna knöl åtgärdad innan problemet skulle sprida sig i fot/kropp. I torsdag blev jag följaktligen opererad. Jag har knappt varit på sjukhus förr och var väldigt nervös inför alles. Har en uttalad sprut-skräck också -men fick hålla i handen när det sattes dropp. Caroline Seger hade precis blivit opererad när jag kom vilket kändes... bra liksom... som att det satte ribban för min dag där. Hade målat upp scenarior där jag enbart fick lokalbedövning i foten och var tvungen att se när det grävdes i min häl. Så blev det ju såklart icke. Fick lägga mig på mage för det första.. och sen sov jag en skönhetssömn utan dess like. Fantastiskt! Och sen va ju allt klart när jag vaknade. Hade lite skakningar efter narkosen men mådde ändå ok. Utsikt över slottsskogen skadar ju inte. Sen kom Lisa och Moa och hämtade mig och jag fick världens mysigaste omhändertagande på eftermiddan/kvällen. Har inte haft ont alls så det verkar som sagt gått bra. Blödde lite igårkväll - kan ha med 30årsfesten jag var på att göra -försökte att inte dansa - men det gick inte.. Så jag enbens-dansade ... men inte så mycket =) Börjar cykla lite lätt denna vecka och hoppas på jogg fram mot december!
en av två av mina favoritsjukssystrar

onsdag 6 oktober 2010

Kung av kungsan är...



... LINA STRAND!
Kartan blev färdig i tid. Jag är mäkta stolt. Arret i hamn. Inga nersprungna pesionärer och barn (nästan). Mycket värdiga vinnaren ovan! KARL TISELIUS tog hem herrklassen - dock lite ensam i klassen men en KUNG han också! TACK ALLA SOM KOM!

Kartan "Kungsladugården" med sista slingan på finalbanan!

tisses gps!

fredag 1 oktober 2010

kartprojektet

så nu när jag ändå är i kast med mentala hinder så tänkte jag ta mig an en annan grej jag haft på lut ett tag: rita en karta.

över kungsladugård, där jag bor, finns en gammal karta "Dalheimers hus" från 1993 - den kommer jag använda som underlag. började plojrita redan i veckan. blev helt fast. är ju dödsnördig när det gäller kartor.. och det var tydligen samma grej gällande kartritande.
förhoppningsvis kan det resultera i en sprintkarta nån gång. ska nog sätta ett datum för det,
för sen har jag spanat in ett annat intressant område som jag gärna ritar sprint av oxå. men en sak i taget. ska lära mig processen först.

orginalkarta och efter 10 minuters spontanritning på lunchen