onsdag 16 mars 2011

öppen 8 - a little piece of heaven

så kan det kännas i alla fall. när man man legat i träda ol-mässigt sen i oktober-10.

jag får springa två pass i veckan nu. ett intervallpass och ett ol-pass. har lagt dem på runt halvtimman. det har kännts ovant och låren har fick en utförs-chock förra veckan när 3-minutrarna avlöptes på asfalt. så i lördags skulle jag löpa det första riktiga ol-passet med fart. prognosen hade sagt 6C och sol på Hallandsåsen. jag var dödstaggad på hela vår+ol grejen. men när bilen drog söderut hade Bore en annan åsikt och snöslasket stod som spön i backen. detta fortgick från Mölndal till norr om Halmstad (under denna tid hans många dryga kommentarer fällas över min tidigare vårsols-entusiasm). sen blev det regn istället. när vi svängde av mot åsen så fick vi en liten glimt av det gula men väl på TC gick ingen ur bilen längre stund än nödvändigt. så i duggregn, snålblåst och 2C gjorde jag min inofficiella comeback på TC-gärde - den varade ungefär så länge som det tog att köpa bana - inget socialiserande här inte. anyway. jag kände mig ändå positiv och sprang iväg till start. lämpligt nog bara 800 m till denna - jag som hade tidsramar att hålla mig till. jag bestämde att jag fick springa i 35 min. sen börja gå. hade köpt en bana på 4,8 km så jag tänkte att det skulle nog ändå funka trots ingen löpform. rusade iväg från startpunkten - oj va jag fick pararera utför -balansen i skog=inte riktigt orostig. det va snö. ganska mycket men utför så det gjorde inget. läste väl kartan sisådär - fick mest fokusera på balansen och att inte springa in i en av de otaliga taggtrådarna på kartan. men sikten var god så det va mest att köra på. uppförsbackarna - ja det va tydligen också ett tag sen - fick slita. gjorde en liten bom utför till 9an -läste att jag skulle ha stenen öst om stupet. kolla deffen blir vårens ledord. lite irriterad när jag såg skärmen riktigt sticka i ögonen på mig vid stupet ovanför - men det är ju bra att ta extra kurvor nu när jag behöver träna. resten av banan flöt på bra. kollade klockan på väg till 11an - 32 min - "då får jag springa hela vägen in i mål!". klockade in på 35.41. timing kan också va en målsättning. alldeles alldeles underbart var det i alla fall. 4 timmars resa för 35 minuters löpning - lätt värt. vaknade på söndagsmorgonen med träningsvärk och en ångest jag inte haft på hela vintern. jag har ju lyckats vända mycket av den alternativa träningen till nåt, om inte roligt, så i alla fall helt ok och skidåkningen har varit fantastisk. men nu när jag tittade ut på våren så kände jag bara "jag vill inte gå till gymmet".

vinnarvägval öppen8

med lite distans är jag så oerhört tacksam att det går framåt och tror jag fått med mig väldigt mycket bra erfarenhet av denna skadeperioden.

idag var jag hos sjukgymnasten. han tyckte min häl såg "elegant" ut. då ser man ljuset liksom. jag kommer nu få öka på tiden på mina 2 pass i veckan. efter detta glädjebesked sprang jag lätt 45 min tjockmatta! allt tyder på att det kan bli en ganska trevlig vår trots allt. jag får ändå göra det jag gillar mest - kanske inte varje dag nu - men på sikt.

och tänk att ha en elegant häl - vilken grej!

2 kommentarer:

  1. Sååå bra! Riktigt goda nyheter att maskineriet funkar och att detaljerna ser eleganta ut! Sakta men säkert kommer du tillbaka upp på toppen. Själv tyckte jag terrängen var förvisso fin, men helvetiskt jobbig, så se njut av att njuta av det!

    SvaraRadera
  2. Roligt riktigt jävla roligt! Fasen vilket tålamod Du har... Imponerande

    SvaraRadera