lördag 11 augusti 2012

euromeeting! hurra!

nu är jag alltså nere i österrike bland berg, where the soul meets body så att säga...

utsikt från starten på medeln, kammen är österrike-italien gräsen, himmelskt vackert
efter grymma uppladdningsdagar med bad, träning och 5kamp drog tävlingarna igång igår kväll med sprint i Innsbruck. Jag kubbade på i ett jämt tempo hela vägen och höll fokus bra ändå till sträcka 13-14 där det först dök upp en skällande hund vid k13 vilket fick mitt vägvalsbeslut att hastigt bestämmas till vänster - vilket va längre =( och sen tröt orken upp i trapporna mot k14 och jag blev stirrig o visste inte vilket håll jag skulle ta runt ovalen, tappade 20sek. men men, sen avslutade jag bra med högervägval till k15. ändå lätt bästa sprinten i år och jag är supernöjd med att bara vara 33sek efter (6a). annica gustafsson sprang in på fin 3e plats.
sprinti!
idag var det "medeldistans". den tog lite längre tid än vanligt. jag hade förberett mig på att det skulle vara supersvårt men det var dessutom supersvårt att springa då det var knölar och gropar överallt. en kontrollplock i ett plottrigt område utan dess like. försökte inte ens springa på i fjärilen utan var bara fokuserad på att orientera rätt. det gick hyfsat på de flesta kontroller men gjorde 2st 1minuters. dock hade jag där taktiken att stanna när jag kände att jag kommit rätt längd men inte fått kontrollen - så missen bara blev i sidled och gick att åtgärda efter lite "inläsning" (det va assvårt....). efter fjärilen blev det något lättare men jag lät fortfarande orienteringen styra farten. så i mål va jag ändå hyfsat nöjd på tiden 50.56 .... på 4500 meter.. och jag vann =) så kan det gå! roligt och vilken galen bana. man vill liksom dit igen för att fatta va man egentligen sprang. 
fokus på medeln! (foto: jan kocbach)
"medeln"

euromeeting-gänget (foto: anneli östberg)


2 kommentarer:

  1. Stort GRATTIS Maria! Det där var orientering på hög nivå i dubbel bemärkelse och du visade vilken otroligt duktig orienterare du är! Njut av segern och att vara tillbaka i toppen där du hör hemma! Ha det gött!

    SvaraRadera
  2. GRATTIS Maria! Grymt kul att se dig i topp på Euromeeting! Kram //Christina Smedberg

    SvaraRadera