torsdag 27 september 2012

Helena och Christian tipsar! samt PM-tillägg!

Siktar mot KaK 2013 månne?
Idag bjuds på finfina tips från KaKs bankontrollant/kvalitetsgranskare/allmänna ol-expert H.Jansson:

"Årets Kung av Kungsan är verkligen en juvel bland årets orienteringsarrangemang. Den helt nyproducerade kartan Sockerbruket tycks hålla absolut högsta kvalitet, och troligt är att IOF kommer köpa upp denna spännande produktion inför nästa års VärldsCup.

Tävlingsterrängen kommer att ställa stora krav på såväl fysik som taktik hos löparna. Oerhört snabblöpta partier varvas med ruskiga stigningar, ojämnt underlag, svindlande höjder och distraherande, vackra gamla byggnader. Skiftningarna mellan storstadsatmosfären, parkernas lummighet, industriernas slitna charm och den marina miljöns salta vindar behärskas inte utan svårighet ens av de mest erfarna sprintlöparna.

Banläggaren har gjort ett formidabelt jobb för att hitta den perfekta balansen i utformningen av tävlingen. Komponenterna fart-beslut-klurighet-kartnörderi är ju alla essentiella i en sprint av rang, och i detta hänseende utlovar årets Kung av Kungsan-banor succé. Som löpare är det full fokus från första till sista steg som gäller. Du kommer behöva behärska höga hastigheter så väl som über-nogrann kartläsning. Det kommer vara beslut som är så svåra att fatta att myrkrypningar och fulminant svettning kan bryta ut enbart på grund av den höga anspänningen. Det råder ingen tvekan om att den som efter tävlingens fullbordande står som segrare kommer att vara en värdig sådan.

Tips till deltagarna:
- NJUT av denna otroliga ynnest att springa på ny karta!
- tänk "banan". Som frukten alltså.
- allt står på kartan. 
-rakt på är alltid närmast."

Lycka till!
Helena

Nu ikväll har också provlöpning av KaK 2012 - "Kung" - genomförts. Så här tyckte Kungsans alldeles egna Christian Tingström (som löpte på 14:51):

Några PM-tillägg: 
  • Vid 10:15 kommer en demonstration av varvningen genomföras så att alla eventuella frågetecken rätas ut!
  • Endast LÖS definition på varv1 och 2 - men tejpad på kartan för fjärilen - alltså kan av denna utläsas vilken slinga DU har först "A" eller "C". (ex har du "A" först så står denna som nummer 2 på definitionen efter kontroll11/kodsiffra 41)
  • Blir det regn finnes ett tält att lägga väskan i!
  • Blir det regn - blir det HALT!

2 kommentarer:

  1. Verkar ju fantastiskt, finns möjligheter för efteranmälan?

    SvaraRadera