måndag 18 juli 2011

"absolut ingen könsfråga"


idag kom det svenska fotbollslandslaget hem från vm i tyskland. svt rapporterade att för en bronspeng i ett världsmästerskap skjuter svenska fotbollsförbundet till 60000 kr i bonus. hade herrlandslaget gjort samma bedrift hade de belönats med 1,1 miljoner i bonus. anledningen kan luddigt enligt inslaget vara att den bonus som fifa skjuter till svenska fotbollsförbundet är olika för män och kvinnor.



lars-åke lagrell "när förbundet får pengar - och det har vi fått - då delar vi med oss till våra spelare och det är den princip som gäller inom hela förbundet, det gäller damerna och det gäller herrarna, så detta är absolut ingen könsfråga"



vänta nu.


enligt aftonbladet var marie hammarström nära att gå in i väggen av jobb (80%) kombinerat med träning i våras.



i en den internationellt sett undermåliga serien kallad allsvenskan där herrar spelar ligger månadslönen på 60000 kr i snitt.

det är inte en könsfråga....


4 kommentarer:

  1. eva tycker vi ska ha lika lång segrartid på vm långdistans som herrarna. det tycker jag oxå.

    http://www.evajurenikova.com/index.html#

    SvaraRadera
  2. varför inte lika lång bana? Och varför ger inte ett manligt svenskt VM silver i orientering för lika mycket pengar som fotbollsdamerna VM brons?
    Det går att se världen ur många vinklar såklart.
    Men idrott handlar helt enkelt om att vara bäst.

    SvaraRadera
  3. och vad var det som stod på rubrikerna om marie hammarström efter brons-matchen???
    'nu blir det bröllop för hammarström'
    hade aldrig hänt om det gällt en spelare ur herr-laget då hade det varit 100% fokus på 'super-målet som räddade hela vm'

    man ba ooooooooooooooorka

    SvaraRadera
  4. Anonym>> det går absolut bra för mig med lika lång bana. eller varför inte ännu längre än killarna? jag ser fram emot den uppgiften med glädje!

    idrott handlar väl delvis om att vara bäst men förhoppningsvis om mycket annat också (förslagsvis glädje, kamratskap, folkhälsa?! m. m.). den är framförallt helt präglad av det samhälle vi lever i.i det samhället rankas uppenbarligen manliga forbollsspelare högst och vi av andra kön och exempelvis orienterare får inte samma del av den ekonomiska kakan. tråkigt och fantasilöst tycker jag från min världsvinkel.

    SvaraRadera