Kön till falafelköket! (foto: Andreas Karlsson) |
Falafelsmeten tog vi från detta recept:
och gjorde *3. Notera - vad gäller majoriteten veg.biffar på ärtor, bönor och linser så skall baljväxter blötläggas och alltså INTE kokas. Kokas de faller de sönder vid fritering/stekning. Jag, och nästan samtliga jag känner, har gjort detta fel första gången, blivit ledsen och nästan gett upp - jag uppmanar försök igen och BLÖTLÄGG! =)
Falafel makin' like a boss |
Tillbehör vi hade:
Hoummus på drygt ett paket kikärtor (500g torkade som vi kokade) (vitlök, tahini, citron, spiskummin, bladpersilja, olivolja, svartpeppar, salt)
Vitlökssås på 4 paket havre creme fraiche + ca 3 dl soja yoghurt (vitlök, salt o peppar)
Picklad lök på 8st rödlökar (rödlök, socker, ättika)
Harissa på 6 st färska röda chilli (spiskummin, korianderfrön, vitlök, olivolja, salt, peppar)
Sallad och tomater
Libabröd 35st
Sen behöver du en stekpanna fylld till 2/3 med olja eller en fritös -och sen äre bara å köra!
Nöjda? eh jo! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar